Interessante discussies op bcol

Ligt het aan deze vakantieperiode, de Kerstsfeer, of de solden, ik weet het niet. Maar de laatste tijd zijn er veel boeiende discussies op bcol.

We hadden reeds enkele leuke discussies, zoals eentje die degenereerde over usability. Een KDE tegenover Gnome, die voor een keer niet uitmonde in een typische flamewar mocht ook niet missen.

Evenzo in de thread linux. Ik noteer met stip een interessante visie, die Philip Paeps opmerkt, neergeschreven in een artikel op eweek.com. Deze bleek uiteindelijk van de hand van Scott McNealy. Hierbij ook enkele nuchtere opmerkingen van Herman Bruyninckx die imho vermeldenswaard zijn.

Intussen ben ik bezig aan een nieuwe, serieuze poging inzake “Desktop Linux”. Na een week zie ik het nog steeds best zitten. Niets is perfect, en een bijkomende moeilijkheid is dat ik dadelijk koos voor een AMD64 architectuur. Voordeel of nadeel, is te zien hoe je het bekijkt. Je wordt er daar wel snel met de neus op gedrukt dat enkel dat werkt waar source code voor beschikbaar is waardoor men het op die arch kon compileren. Geen flash dus. Schitterend 🙂
Ja, ik zal dat voorlopig steeds blijven zien vanuit een MS Windows achtergrond. Maar ik doe mijn best om objectief te zijn en anders te denken. De manier hoe ik zoiets moet/kan verkopen aan mijn huidige categorie klanten (KMO’s waar je als service bedrijf de praktijk snel aan de man moeten brengen) is daar een belangrijke parameter achter.

Aansluitend denk ik weer eens dat de mensen van Ubuntu het volgens mij best goed snappen. Dit werd me opnieuw duidelijk toen ik de link las over wat de Ubuntu server zou moeten inhouden. Ik onthoud onder meer kerberos support en SSL support. Het kernwoord is out of the box hier. Meer en meer krijg ik de indruk dat Ubuntu schijnt te snappen waar Microsoft sterk in is. Maak het voor de mensen gemakkelijk om iets geconfigureerd te krijgen. Bij Windows is het daarna onmogelijk te snappen wat je gedaan hebt, en onmogelijk om iets fijn af te stellen en loopt het gegarandeert de mist in als je een uitzonderingssituatie hebt. Niet zo bij een Open Source Systeem uiteraard.