Si je connaissais le con qui a fait sauter le pont

Moest ik dat kieken kennen die verantwoordelijk is voor heel de virus problematiek…. grmbl.

Ik vecht al een week met een anti-virus server die de onhebbelijke gewoonte heeft zijn werk niet te doen. Service crasht, service hangt bij het afsluiten wardoor een herstart niet mogelijk is. Reboot nodig, … Best vervelend, te meer als de hosts in je netwerk niet up to date gehouden waren waardoor je intussen ook last hebt van een virus van 3 jaar oud die the time of his life heeft.

Volgens goede Best Practice (op Windows platform) herinstalleer je dan maar heel het zootje, push je alle clients terug en herconfigureer je alles from scratch. Een viertal reboots later en drie collega’s die de tour van alle lokalen gedaan hebben om beestjes te vangen, en tussendoor een nest sql 2000 rtm te patchen en een sa paswoord deblanken, en dan ben je back in action.

Dat dacht ik althans, net voor ik met een gerust gemoed op weekend vertrok.

Want dan krijg je dit: "Faulting application Rtvscan.exe, version 10.1.5.5000, faulting module I2ldvp3.dll..." appears after installing Symantec AntiVirus 10.1.5.5000

Niet getroost, er is een patch!

Dan installeren we die maar zeker? Alleen blijft de progress bar dan zo op twee derden verdacht lang hangen. Task Manager? Start niet op. Antivirus service die weer blijft hangen bij het stoppen? Hm, met geen mogelijkheid om de services mmc op te roepen. net start, psservice, you name, ze hangen allemaal. Fantastisch. Dit wordt weer een reboot vooraleer we verder kunnen. Intussen moet ik wachten, want zo’n productie server herstart je niet zomaar natuurlijk (de RPC service blijkt het nog wel te doen, want bestandjes worden nog mooi opgediend.)

Enfin, dat zien we straks nog. En raad eens, waar staan we daarna?

Anti-virus software is even erg als de malware zelf.

Update. Heel het spel hangt vast. Dat wordt een poweroff deze middag. Dedju. #$%&@ Door 1 stomme update. Goe bezig mannen.