Verhuizen is…

D-2

Verhuizen is ook je zolder leeghalen. Een hoop souvenirs ophalen maar nog meer een hoop oude rommel terugvinden. Voordeel is dat je zo beugekeken geraakt op dozen dat je veel gemakkelijker van je hart een steen maakt en spullen weggooit. Het containerpark mag me nog verwachten.

Soms kan je een neefje plezier maken met iets, zoals enkele mooie exemplaren uit een oude lege-flessencollectie, of zo’n stenen hoofd om een koptelefoon op te zetten.

Een video die het niet zo goed meer doet mag nu wel dadelijk weg. Maar een hoop werkende apparaten zoals 2 oude cd spelers die het nog perfect doen, doch verdrongen zijn door de DVD speler, krijg je aan de straatstenen niet kwijt. Want wie gebruikt nog cd’s? Zelf heb ik de mijne intussen allen geript in een lossy formaat, en ik ben niet meer van plan de nieuwe woonkamer met een bibliotheek cd’s te bemeubelen – over de DVD’s twijfel ik nog wat.

Mijn oud mengpaneeltje interesseert ook geen kat meer. iTunes en DJ software doet dat tegenwoordig. Deze namiddag nog eens mijn Stratocaster uithalen nu mijn Fender versterker weer van zolder gekomen is. Voor de liefhebbers, daar zitten nog tube amps in. Zulke dingen blijven beter analoog :-).

Als er nog Die Hards zijn die ik kan plezieren met een koffer videocassettes met films of een doos Audio cassettes met muziek uit de ’80, U weet me te bereiken; dergelijke peer to peer uitwisseling wordt tegenwoordig minder geviseerd ;-).