Zomer voorbij, een nieuw geluid.

Het moest er eens van komen. Op 1 september vat ik officieel een nieuwe job aan. Meer bepaald bij Quadreon, lid van de Threon groep. Ik zeg officieel, want ik ben er eigenlijk al sinds 18 augustus 2005 aan de slag, zei het nu nog in onderaanneming via Orbid. (Don’t ask, the usual manglement toestanden, ik deed ooit een project voor Threon via Orbid.)

Verhuisd, new job, new kid to come, genoeg aan het hoofd de laatste tijd dus ;-).

Anyway, nieuwe job dus. Grappig genoeg weet ik nog niet eens wat mijn officiële functietitel is. Het gaat over IT uiteraard, meerbepaald infrastructuur, in het bijzonder voor klanten van ERP implementator Quadreon. De focus ligt bij Microsoft Axapta, doch er zijn evengoed niet-ax klanten met andere noden. Onder meer SCO (d’uh), Red Hat Linux en Sun Solaris bakken om een legacy applicatie tegen Informix te draaien.

Ook een beetje Open Source om anti-spam en anti-virus te draaien ligt intussen op de R&D tafel. Tussendoor IT-managers en andere verantwoordelijken wat raad geven over hoe ze best hun infrastructuur uitbouwen, en verder navigeren tussen customer premises en headquarter locations. Ik ben blij dat ik uiteindelijk gekozen heb om in de consultancy wereld te blijven en geen internal IT job te nemen. Niet dat het een gemakkelijke keuze was, trouwens.

Nu nog iets bijleren over targets halen, key-users, kick-off meetings en andere Requests For Proposal, en misschien slagen we er nog eens in iets non-geeky te presteren :-p.

Intussen zijn de nieuwe tools best wel leuk. Verder een groep die project management hoog in het vaandel houdt, daar kunnen we trouwens nog veel van opsteken. Enfin, er ligt veel op de plank, we hebben meer vrijheid en inbreng, en dus ziet het er alvast na deze dikke week best boeiend uit. Meer van dat!