back from the dead

Een week geen – om het met een hip woord te zeggen – tinternet, dank U Telenet :-(.

‘t Zal wel mijn schuld zijn. Dat komt ervan als je een geplande verhuis 2 weken laat uitstellen. Ik zou het moeten weten dat die verhuis wel 2 weken uitgesteld wordt, maar de afsluiting niet. Die gaat snel. Klokslag middernacht niets meer.

Maar als je dan belt om dat te laten fixen dan hebben ze wel 3 à 5 werkdagen (‘t waren er dus 5) om een reactivatie proceduraal te laten gebeuren. Mijn huidige werkgever zal wel van een week korting genieten.

Dat de smartcard van mijn digibox nu nog niet geactiveerd is ga ik niet meer aanklagen. Enfin, ik geniet nu nog enkele dagen internet, zaterdag verhuizen, en maandag komt Telenet-man de boel heraansluiten.

Die zal wel opkijken in mijn nieuwe kelder :). Waar de coax toekomt, moet ie eerst een coax versterker plaatsen waar er keuze is tussen een 8 lijnen naar diverse plaatsen in huis. Dan de coax voor tinternet aansluiten op een kabel die naar de werkruimte ernaast gaat, waar hij in een sjieke Legrand kast de modem kan plaatsen. Daar komt router/firewall, 19″ hubke, patch aansluitingen naar telefoon en netwerk over het huis…

Ja, we hebben het voorbije jaar verbouwd en den elektriek hernieuwd, ‘t was de moment om onder meer UTP te trekken overal dus. Een drukke periode nadert zijn einde. Maar intussen staan er wat andere nieuwigheden op stapel, waaronder de reeds gemelde familieuitbreiding, maar over de rest later meer.