Sabam, het is mijn zaak

Ik schreef eerder al over Sabam. Nu doet dit neefje van de Hollywood Sharks het weer, door een hoop vrees, onzekerheid en twijfel te zaaien. Een positiever initiatief is dat van Mark, die een antwoord biedt aan Sabam.

Al zie ik in deze poll eerder een mooie uitleg en stimulans voor de bedrijven om wat aan hun vaak lamentabele security te doen. Maar ja, met een computer moet je creatief kunnen zijn en ongeremd alles doen. Totdat je het verklooid hebt en een BOFH moet oproepen. Een mens wil veel te veel kunnen doen met een computer. Dat is hem door Willy De Poorter ingelepeld. Maar zeker in een bedrijf is dit zelden nuttig. Was daar niet onlangs een onderzoek die zei dat technologie (lees: gadgets) er net voor zouden zorgen dat de werkmens minder productief is?

Anderzijds zie ik niet veel kmo’s hiervan wakker liggen, zolang ze geen virussen hebben die hun netwerk weer eens platleggen, voor zover de antivirus software daar zelf al niet voor zorgt, en zolang het misbruik van het personeel niet overdreven is.

O ja, en vergeet niet, SABAM is een collectieve beheersvereniging en, voor alle duidelijkheid, een privé-bedrijf. Ze is dus geen ministerie of een semi-overheidsbedrijf. Dit zijn hun eigen woorden.