blog_search ( meta ( my_blog ))

Iedereen heeft er de laatste tijd de blog vol van hoe Metatale de Vlaamse Blogger in kaart brengt. Vooral omwille van die top-100 natuurlijk, maar, let’s face it, die bestaat enkel en alleen maar om, ahum, marketing redenen.

Even herinneren waar het over gaat bij Metatale: de meta-informatie over blogs gebruiken om die aan de voldoende-biedende te verkopen.

En wat heeft de blogger himself eraan? Ha, die bieders gaan geld uitgeven om ze iets te laten doen natuurlijk. Zouden we snoepjes chips krijgen en zo? Een occasionele Geek gadget? De zoveelste i$AppleProduct mogen testen? Krijgen we last van MetaTaleRank spam? Gaan we een firefox plugin installeren die cross-site links naar sites met een hoge MTR blokkeert?

Soit. Geven en nemen heet dat. Maar tot op heden bleef het bij het geijkte web 2.0 mambo jambo. Converseren en andere p2p stuff. Maar hoe lang gaat het duren tot we ook dat weten te identificeren als marketing truuken? Of er althans meer bedrijven converseren en het nieuwe eraf valt?

Enfin, gewoon wat overpeinzingen hoor, maar nu wil ik wel wat meer goodies. Ik verwacht meer van de man die zijn deelstaat leerde bloggen. De top-100 is niet genoeg voor mij. Of ik daar nu in zit of niet, da’s gelijke een penis: we zeggen allemaal wel graag dat we ne grote willen, maar size doesn’t really matter.

Nee, ik heb een beter idee. Geef ons een tool waar de gemiddelde blogger, buiten wat extra mogelijkheden tot ego-surfing, wél wat aan heeft. Ik blog echt niet omdat ik sta te wachten op een marketeer met een checque. Ik blog om informatie te delen spuien. En ik wil ook informatie inslaan. Over diverse onderwerpen, maar op de eerste plaats toch over die onderwerpen die ik zelf interessant vind. En een van de categorieën die ik nu toch wel redelijk interessant vind, is toch ook wel de categorie waar mijn eigen blog in thuis hoort. Geen idee welke dat juist is, maar dat weet Metatale wellicht beter dan mezelf.

Geef me niet de naam van de categorie, maar een leuk lijstje van nieuwe blogs die in diezelfde categorie zit: een nest blogs met wellicht kleine invloed en weinig reach.

Alle blogs die ik graag wou lezen, maar nog niet gevonden had.

En dan vroeg ik me nog iets af. Totaal los van het vorige, maar het kwam nu net bij me op. Waarom is er geen Metatale blog? (Ze moeten er toch aan gedacht hebben gezien er voor de /blog url een redirect bestaat naar /check.)

Categories: All 0 comments