Drie nieuwe Ubuntu verslavingen en meer

Serge,

Vorige week zijn Christ, Jan en ik na uw uiteenzetting enthousiast begonnen met de installatie van de 32-bit versie.

Wij hebben dit naast ons bestaande Windows XP systeem geïnstalleerd met een boot-manager en dat lukte perfect (internet, printers, enz… het enige wat niet lukt is mijn scanner Canoscan 4400F, hiervoor schijnen nog geen drivers voorhanden te zijn). Jan en Christ hebben geen onoplosbare problemen gehad.

Na het installeren van Automatix was het een koud kunstje om alle plug-ins en benodigde software af te halen en wij zijn alle drie tot een behoorlijk draaiend systeem gekomen. Cd’s branden, foto’s afdrukken, Dvd’s rippen, rar-bestanden uitpakken, alles lukt, alleen staan er een pak toepassingen te veel geïnstalleerd, maar gelukkig is verwijderen eenvoudig en grondiger dan in Windows.

Wat wij nu nog nodig hebben is routine en ervaring, je kan natuurlijk op een week niet kennen waar je in Windows 15 jaar over gedaan hebt. Om dat een beetje te versnellen doe ik nu ongeveer alles in Ubuntu en heb ik mijn mappen toegankelijk gemaakt vanuit beide systemen.

Ondertussen hebben wij al een paar andere mensen van de club met deze microbe aangestoken, en die lijken ook klaar om ermee te beginnen.

Nogmaals bedankt voor de steun en het relaas van onze verdere exploten hoor je nog wel.

Freddy