OpenID met je eigen WordPress url

Wou toch eens OpenID nu effectief testen. OpenID bestaat al een hele tijd, maar krijgt momenteel nogal wat momentum. Niet alleen Verisign ondersteunt het nu, maar vooral sinds de komst van eerste Belgische OpenID provider

Anyways, liefst gebruik ik als OpenID een persoonlijke url. http://openid.openminds.be/svg klinkt zeker niet slecht, maar in mijnj geval toch liever http://vanginderachter.be/serge.
Deze short domain urls worden hier transparant doorgestuurd naar de www. prefixed urls. Nu nog de nodige code in de www.vanginderachter.be/serge pagina krijgen.

Nu draait deze site op WordPress. Over OpenID plugins om op WP in te loggen is er wel iets te vinden. Maar niet zozeer hoe vanuit wp naar de openid server te verwijzen. Daartoe moet je enkele link rel tags in de head blok van de betreffende pagina zetten. In het geval van wordpress betekent dat in het script dat de header verzorgt. Maar dan komt die in alle pagina’s. Aangezien ik dit enkel wou voor mijn /serge pagina, heb ik hieraan een voorwaardeke moeten koppelen. Alleen nog jammer dat je dit moet doen in een header.php die specifiek is voor je theme, en dus voor alle themes die je gebruikt.

Volgend code snippet, aangepast aan je eigen parameters, voeg je toe net voor de tag in wp-content/themes/[theme]/header.php:

‘t Was even zoeken om de juiste test string te vinden. De url /serge heeft een titel “Serge”, maar blijkbaar voegt wp daar ergens nog twee spaties aan voor.

Feest! Het werkt! ‘t Zal niet lang meer duren eer ik een php guru word. Any decade now ™.