Zin en onzin van bladwijzers

Bookmarken van sites. Heeft dat eigenlijk zin?

Zoals “iedereen” heb ik ook wel een delicious account waar ik url’s in steek die ik ooit wil kunnen terugvinden. Maar in de praktijk kijk ik daar nooit naar terug. Eerder uitzonderlijk zal ik proberen de juiste tags terug te vinden om een artikel op te diepen die ik me vaag herinner. Ik zal sneller de juiste info vinden via Google meestal.

Tegenwoordig heet bookmarken eigenlijk ook een stem te zijn om een url te waarderen. Digg en zo. Maar daar zijn er zo danig veel van dat slimme mensen dan meta bookmark sites gaan maken. Wellicht nuttig voor velen, maar ik heb er nooit iets in gezien.

Als ik denk dat een artikel echt interessant is, en die wat langer is dan wat mijn gemiddelde internet 2.0 attention span aankan, dan print ik die uit op mijn oude deskjet, op de achterkant van een bergje kladpapier die ik daartoe bewaar. Met een nietje per artikel gaan die dan mee naar boven. Avondlektuur, of voor op de pot. Dan kan ik die met de nodige aandacht lezen.

NB: ik erger me aan al wie zijn bookmark feeds op zijn blog laat posten. Ik volg zoiets liever in een aparte tag/folder in mijn feedmonster. Het weze gezegd.

Categories: All 0 comments