Ubuntu bug zero

Ubuntu fans kennen al langer bug #1. Bug #1 omdat Ubuntu usability nastreeft voor meer mensen dan de typische Linux hacker.

Onderaan beginnen om de markt te veroveren. Niet alleen gebruiksvriendelijkheid (een relatief begrip weliswaar) voor de Desktop is belangrijk. Een volgende stap is de inzetbaarheid ook verhogen in andere markten dan waar Linux reeds typisch succesvol was.

Inzetbaarheid van de server versie verhogen, dankzij snel en gemakkelijk implementeerbare functionaliteiten, die je kan vergelijken met de ervaring die Windows systemen geven. Een punt waar Windows daadwerkelijk goed in is.

Het Ubuntu Server Team is reeds enkele maanden actief, en is begonnen met een aantal zaken te formuleren, samengevat in een specificatie die bug #0 gedoopt werd.

Dit betekent nog geen concrete veranderingen of nieuwe software, doch de expliciete stellingname dat Linux servers are limited competition for Microsoft in many corporate server markets bewijst reeds dat de juiste overtuiging leeft in de Ubuntu gemeenschap, om hier effectief iets aan te doen.

En dit zijn stappen die belangrijk zijn om Linux dichter in de bedrijfswereld te brengen. Ook en in het bijzonder in de KMO, hoewel de “enterprise” markt hier ook van zal profiteren uiteraard.