Afschriften beheren met BNP Paribas Fortis PC Banking

Aan de geachte persoon die bij www.bnpparibasfortis.be de berichten verstuurd via de web applicatie, behandelt.

Eerder deze week wou ik mijn bankafschriften downloaden. Ik doe dit niet vaak, maar gezien ik deze uitsluitend digitaal bewaar, heb ik er geen nood om dit vaak te doen. Ik kreeg echter de melding dat er “te veel afschriften waren” en dat men ze mij zou opsturen en ik hiervoor kosten moet betalen. Vandaag kreeg ik per post 16 enveloppen met afschriften. Ik heb hier verschillende problemen mee.

  1. Ik begrijp niet hoe er ‘te veel” afschriften’ kunnen zijn, er is mijns inziens geen limiet op het aantal pagina’s van een pdf document.
  2. Ik heb via mijn kantoor reeds eerder uitdrukkelijk uitgelegd steeds afschriften digitaal te willen.
  3. Heel mijn klassement is digitaal. Terwijl dit PDF document in A4 formaat is, met per pagina 2 afschriften zijn deze op papier in het typische kleine formaat 1/4 A4.

Gelieve

  • mij de betreffende afschriften digitaal te bezorgen.
  • mij geen kosten aan te rekenen
  • te onthouden dat ik nooit papieren afschriften wil.

Tot hier de feedback die ik in het formulier, die maximum 1000 karakters aanvaardt, kon tikken. De rest volgt in het volgende bericht:

Aansluitend bij mijn vorig bericht wil nog twee problemen aankaarten die ik al langer ondervind in verband met het beheer van afschriften:

  1. Het formaat. Het kleine kwart-A4 formaat is onoverzichtelijk. Zelfs op papier is het terugvinden van informatie hiermee een administratieve klus die hoofdpijn geeft, maar digitaal is het groeperen van 2 afschriften op een A4 formaat compleet onoverzichtelijk.
  2. Het downloaden van afschriften via de web banking applicatie kan niet anders dan voor alle rekeningen die aan het contract verbonden zijn, en niet rekening per rekening. Hiermee bekomt men op jaarbasis dan een verzameling van pdf documenten, 1 pdf per download sessie, en elk document bevat dan alle afschriften van alle rekeningen uit die periode; idem met rekeningen op volmacht, zonder hoofdbeheerder te zijn.

Het beheren van afschriften is een zeer archaïsche gebeurtenis. Ik hoop dat dit snel verholpen wordt.

NB: 1000 tekens is heel weinig om met mijn bank te communiceren.

Op drie jaar tijd is er nog niets veranderd. Maar een nieuwe website voor mobile banking, daar kan wel werk van gemaakt worden. Da’s hip natuurlijk. Misschien is het kwart A4 formaat daar nog net goed voor.